Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
így kezd egy gazdasági bérgyil
  2009-03-30 18:24:02, hétfő
 
  Bajnai: Mindenkinek fájni fog - így kezd egy gazdasági bérgyilkos!

2009-03-30 12:17 barikád.hu


Fájni fog és sokaktól követel majd áldozatvállalást és lemondást Bajnai programja - ismertette maga az érintett hétfő délelőtti sajtónyilatkozatában.

Minden családot és minden magyar embert érinteni fog, de szerinte lesz értelme végigcsinálni. Bajnai szerint azonnali és fájdalmas lépésekre van szükség, mert minden héten százmilliárdokban mérhető kár éri az országot a késlekedéssel. Éppen ezért őszintén, mint felnőtt a felnőttel kell beszélni - mondta a kormányfőjelölt. Bajnai azt is elárulta: nem az ördögtől való az előre hozott választás sem.

Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségének hírére hajnal óta intenzíven zuhan a forint. Hajnalban 306 és 308 forint között alakult az euró, majd kora reggel 309 forint közelében is születtek kötések. Az elmúlt bő két hétben egyszer sem emelkedett 310 forint közelébe az euró.

Bajnai Gordonnak a sajtóban kiszivárgott hírek szerint idén 200, jövőre 600 milliárd forintos megszorító csomagot kell végrehajtania - azt, amit Gyurcsány Ferencnek pártelnök-miniszterelnökként nem volt bátorsága. Ebben szerepel az inflációkövető nyugdíjemelés, a nyugdíjminimum-, a hozzá kötődő szociális juttatások- és a családi pótlék befagyasztása, illetve a megszűnő gázártámogatás, kamattámogatás és szocpol. A recesszió 2009-ben valószínűleg mélyebb lesz a szaktárca korábbi előrejelzésénél. Úgy tudjuk, Bajnai a GDP 5 százalékos visszaesésével számol, ami a jelenleg hatályos költségvetéshez képest nagyjából 500 milliárdos megtakarítást követel meg.

HírTV - MNO - barikád.


http://barikad.hu/node/26823

*********

> "A megvalósítandó program fájni fog, sokaktól követel meg áldozatot és lemondást - mondta Bajna Gordon, a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje a parlamentben. A mintegy 500 milliárd forintos kiadáscsökkentő terv részeként megszűnhetnek a 13. havi juttatások és visszafognák a gyerekek után járó támogatásokat.
> Bajnai hangsúlyozta: nincs felesleges idő, mert 700 ezer család otthona és egymillió ember autója van veszélyben, emberek tízezreinek állása és megélhetése forog kockán. Kemény, de gyógyító lépések kellenek - fogalmazott, miután Gyurcsány Ferenc hivatalosan is bejelentette eddigi gazdasági miniszterét utódjaként.
>
>
> A kormányfő-jelölt kifejtette, kizárólag a HAZASZERETET vezérli, és kizárólag a válság leküzdése érdekében vállalta még az elmúlt hetek méltatlan és megalázó eseményei után is, hogy vállalja a válságkezelő kormány vezetését.
>
> Az előrehozott választás nem ördögtől való - mondta, de szerinte a válságkezelés programja addig jobb megoldás, ameddig ehhez megvan a szükséges parlamenti többség. Ugyanakkor csak addig hajlandó betölteni a miniszterelnöki posztot, ameddig ez a többség létezik. Hozzátette: a következő hetekben egyeztetni fog a politikai és szakmai szervezetekkel, elsőként a parlamenti pártokkal.
>
> Miből állhat a csomag?
>
> A kormányfői posztra jelölt gazdasági miniszter a Népszava információja szerint az MSZP-frakció vasárnap esti ülésén programjáról elmondta: idén 150 milliárd forintos megtakarítási csomagra lesz szükség, amit jövőre 300-350 milliárd forintos további kiadáscsökkentésnek kell követnie és a jövőre nyugdíjba vonulók számára már nem jár a 13. havi nyugdíj. A Népszabadság szerint Bajnai a frakció előtt arról beszélt, hogy két év alatt 300-500 milliárd forintos kiadáscsökkentéssel járna stabilizációs programja. Ennek részeként várható a 13 havi nyugdíj és fizetés megszüntetése, a gyes, illetve a gyed feltételeinek szigorítása.
> A sajtó értesülései szerint a "Bajnai-program" részeként megszűnne a fűtéstámogatás, a gyermekek után járó lakásvásárlási kedvezmény és a lakáshitelhez igényelhető kamattámogatás. Ezen kívül a családi pótlékot két évre befagyaszthatják, a rendszeres szociális segélyt csökkenthetik, ahogyan a gyed által kínált támogatást visszafoghatják.
>
> Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője hétfőn, a képviselőcsoport ülése után azt mondta, a program részleteit ismerik, arról vasárnap két és fél órás beszélgetést folytattak. Arra a kérdésre, meg tudja-e erősíteni, hogy a programban 600 milliárd forintos kiadáscsökkentés is szerepel, Lendvai Ildikó közölte, a kormányfőjelöltnek kell elmondani a programját, "de ha tételesen kérdezi, akkor ez az elem szerepelt a tegnapi megbeszélésen, ennek tudatában történt a szavazás". Vasárnap a szocialista párt 130 képviselő részvételével tartott frakcióülést, ahol egy ellenszavazattal és négy tartózkodással fogadták el a Bajnai Gordon által ismertetett programot - közölte Lendvai.
>
> Minimum program
>
> Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője szerint a 2006-os Gyurcsány-csomag kiegészítése Bajnai Gordon kormányfő-jelölt valószínűsített programja. Az elemző úgy vélekedett, hogy összességében semleges hatást gyakorol a piacokra a belpolitikai helyzet változása, mivel véleménye szerint az "alap forgatókönyv" valósult meg a hétfői megegyezéssel, vagyis várható volt, hogy az MSZP és az SZDSZ előbb-utóbb megegyezik a jelölt személyében. Hozzátette: a kisebbségi kormányzás alatt tapasztalt politikai bizonytalanság nem változik egy esetleges Bajnai-kormány alatt sem.
>
> Bajnai Gordon stabilizációs programjának nagyságrendjéről Török Zoltán azt mondta: ez a "minimum program", amely a jelenlegi gazdasági helyzetben, Magyarország fizetésképtelenségének elkerülése érdekében elvárható, ennél azonban még nagyobb kiadáscsökkentésre lenne szükség. A hosszú távú növekedéshez tovább kellene faragni a kiadásokat, így oktatási, egészségügyi és önkormányzati reformra is szükség lenne. Hozzátette: ez nem várható el egy egy évig hivatalban lévő kormánytól.
>
> Barcza György, a K&H Bank vezető elemzője szerint is semlegesen reagálhat a piac Bajnai Gordon kormányfői jelölésére, illetve gazdasági programjára. Egyrészt nyilvánvalóvá váltak azok a félelmek, amelyek szerint a költségvetés helyzete rosszabb a vártnál, és nagyobb, mintegy 500 milliárd forintos kiadáscsökkentésre van szükség - idézte Barczát az MTI. Másrészt viszont pozitívan hathat az a tény, hogy a múlt héthez képest immár jobban körvonalazódik a belpolitikai helyzet megoldása és a válságkezelő program.
>
> Kamatemelés jöhet?
>
> Megerősödtek a kamatemelési várakozások, és a következő hónapokra 1 százalékpontos jegybanki alapkamat-emelést áraz a piac - mondta Barcza György. Hozzátette: az ez irányú várakozásokat erősíti, hogy a márciustól várható inflációs adatok rosszabbak lehetnek amiatt, hogy a magasabb euró-forint árfolyamhoz igazított piaci árak ekkortól jelenhetnek meg a termelők és a cégek áraiban. A Bajnai-csomag nagyságrendjéről az elemző azt mondta: a jelenlegi helyzet orvoslására elegendő a valószínűsített 500 milliárdos megszorító csomag."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: képviselőcsoport, áldozatvállalást, kiadáscsökkentés, nagyságrendjéről, ellenszavazattal, befagyaszthatják, visszafoghatják, valószínűsített, miniszterelnöki, kormányfőjelölt, költségvetéshez, frakcióvezetője, kiadáscsökkentő, előrejelzésénél, fűtéstámogatás, kamattámogatás, miniszterelnök, bizonytalanság, visszaesésével, gázártámogatás, körvonalazódik, tartózkodással, inflációkövető, szervezetekkel, megvalósítandó, lakásvásárlási, százalékpontos, nyugdíjminimum, megtakarítást, összességében, nyugdíjemelés, önkormányzati, megtakarítási, végrehajtania, stabilizációs, megbeszélésen, gazdasági bérgyilkos, érintett hétfő, felnőttel kell, ördögtől való, előre hozott, sajtóban kiszivárgott, inflációkövető nyugdíjemelés, hozzá kötődő, családi pótlék, megszűnő gázártámogatás, recesszió 2009-ben, szaktárca korábbi, jelenleg hatályos, megvalósítandó program, szocialista párt, gyerekek után, Bajnai Gordon, Bajnai Gordonnak, Gyurcsány Ferencnek, Bajna Gordon, Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó, Török Zoltán, Raiffeisen Bank, Barcza György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fehér virág  A sors  Soha ne kedvezz...  Rátalálsz  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Reggel van  Png virág  A másik dolog,  Németh László tollából  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  képre írva  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mindig jusson idő nevetni  Nagyi telefonál  Jónás Tamás – Végtelen b...  A jó emberek mindig szépek mar...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Nevem  Reggel van  A Megváltó szolgálatában  Jó éjszakát  Ágai Ágnes – Csendélet  Szívem  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Alázat  Adakozás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Sose bánj semmit  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Paul David Tripp Április 21  Png nő  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  Png férfi  Facebookon kaptam Annuska bar...  Rátalálsz  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Png cica  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Még csak most kezdődik a nap  Png nő  Nem méltó hozzád  Garai Gábor - Takarítás  Gonosz démon-álarc  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Bertolt Brecht -től idézet  Még csak most kezdődik a nap  Kellemes délutánt kívánok  Nagyon különös  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hogy lehet megtartani  Ágai Ágnes – Csendélet  Németh László tollából  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Neked tudnod kell  Szép álmokat!  Alázat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png lepke  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png kutya  Leonardo da Vinci gondolata  Popper Péter szavai  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Paul David Tripp Április 20  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Leonardo da Vinci gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Bertolt Brecht -től idézet  Leonardo da Vinci gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat 
Bejegyzés Címkék
gazdasági bérgyilkos, érintett hétfő, felnőttel kell, ördögtől való, előre hozott, sajtóban kiszivárgott, inflációkövető nyugdíjemelés, hozzá kötődő, családi pótlék, megszűnő gázártámogatás, recesszió 2009-ben, szaktárca korábbi, jelenleg hatályos, megvalósítandó program, szocialista párt, gyerekek után, kormányfő-jelölt kifejtette, válság leküzdése, elmúlt hetek, válságkezelő kormány, előrehozott választás, válságkezelés programja, szükséges parlamenti, miniszterelnöki posztot, többség létezik, következő hetekben, parlamenti pártokkal, kormányfői posztra, jövőre nyugdíjba, frakció előtt, gyed feltételeinek, sajtó értesülései, gyermekek után, lakáshitelhez igényelhető, családi pótlékot, rendszeres szociális, gyed által, képviselőcsoport ülése, program részleteit, elem szerepelt, tegnapi megbeszélésen, 2006-os Gyurcsány-csomag, belpolitikai helyzet, hétfői megegyezéssel, jelölt személyében, kisebbségi kormányzás, esetleges Bajnai-kormány, jelenlegi gazdasági, hosszú távú, piac Bajnai, költségvetés helyzete, múlt héthez, válságkezelő program, kamatemelési várakozások, következő hónapokra, márciustól várható, magasabb euró-forint, cégek áraiban, jelenlegi helyzet, képviselőcsoport, áldozatvállalást, kiadáscsökkentés, nagyságrendjéről, ellenszavazattal, befagyaszthatják, visszafoghatják, valószínűsített, miniszterelnöki, kormányfőjelölt, költségvetéshez, frakcióvezetője, kiadáscsökkentő, előrejelzésénél, fűtéstámogatás, kamattámogatás, miniszterelnök, bizonytalanság, visszaesésével, gázártámogatás, körvonalazódik, tartózkodással, inflációkövető, szervezetekkel, megvalósítandó, lakásvásárlási, százalékpontos, nyugdíjminimum, megtakarítást, összességében, nyugdíjemelés, önkormányzati, megtakarítási, végrehajtania, stabilizációs, megbeszélésen, megszűnhetnek, részvételével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.